Alkusammutus-simulaattori

Alkusammutus- simulaattori

Simulaattori toimii nestekaasulla, jonka ansiosta kouluttaja pystyy tarvittaessa säätämään palon kestoa ja kokoa.Tällä toimintaperiaatteella pystytään varmistamaan käytännön harjoitteiden turvallinen mutta realistinen toteutus.

Sammutukseen käytetään harjoitussammuttimia, jotka ovat muuten samanlaisia kuin oikeat sammuttimet, mutta niiden sammuttava aine on vettä. Näin ollen sammutusvaikutus ei ole yhtä tehokas kuin oikeassa sammuttimessa. Tämä yhdistettynä simulaattoriin mahdollistaa oikean sammutustekniikan harjoittelun rauhallisesti ja turvallisesti. Koska sammutusaine on puhdasta vettä, se on myös ympäristöystävällistä ja näin ollen harjoituspaikka voi olla lähes mikä tahansa ulkona sijaitseva alue.

Sammutuspeite

Yksi käytännön harjoitteista on sammutuspeitteellä sammuttaminen, jossa käytetään oikeita peitteitä.Tällä simuloidaan kooltaan sammutuspeitteen peittävän kohteen sammutusta eri tekniikkaa käyttäen.Yleisimpiä sammutuspeitteellä sammutettavia kohteita ovat mm. kattilat, kiukaat ja elektroniikkalaitteet sekä myös ihmiset.

Sammutettava ihmisnukke

Demoseinä

Demoseinä

Seinässä on kaksi läpivientiputkea, joihin voidaan havainnollistaa putkien suojaus tulitöitä tehdessä.Seinälle on myös laitettu oikea ja väärä suojauskangas, joilla voidaan näyttää niiden suojausteho.Lisäksi näytillä on sammuttimesta ja palohälytys-painikkeesta kertovat kyltit sekä erilaisia palovaroittimia, palohälytys-painike ja sprinkleri.Elvytysnukke ja harjoitussydäniskuri

Elvytysnukke ja harjoitussydäniskuri

Elvytysnukella voidaan harjoitella tehokasta peruselvytystä. Nukessa on anturit, jotka ilmaisevat merkkivaloilla painelujen oikean syvyyden ja tehokkuuden.

Harjoitussydäniskurilla päästään harjoittelemaan laitteen oikeaoppinen peruskäyttö eri skenaarioita hyödyntäen.

Sydäniskurit ovat yleistyneet maallikoiden käyttöön ja niitä löytyy julkisista paikoista ympäri maan, joten laitteen käytön hallitseminen on erittäin hyödyllinen ja henkeä pelastava taito osata.

Liikuteltava koulutuskalusto